SeoOk palofoliazas.hu - A fényezésvédő fólia legfontosabb tudnivalói

Nézze meg munkáinkat a Facebookon is! palofolia

 

A fényezésvédő fólia remek szolgálatot tehet, ha szeretnénk megóvni gépjárművünk gyári fényezését a felverődő kavicsok és más külső tényezők okozta károktól. Mielőtt azonban a telepítés mellett döntenénk, nem árt tisztába kerülnünk a fényezésvédő fólia legfontosabb tudnivalóival.

Hogy néz ki a fényezésvédő fólia?

A feltűnéskeltő hatással operáló dekorációs autófóliákkal szemben a legtöbb fényezésvédő fólia láthatatlan, vagy maximum akkor észrevehető, ha nagyon közel hajolunk egy olyan karosszériafelülethez, melynek nem a teljes egésze került bevonásra.

Az autó mely felületein tehet kiemelkedően jó szolgálatot a fényezésvédő fólia?

Ahogy fent is említettük, egy jó minőségű fényezésvédő fólia az esetek nagy részében átlátszó, vastagsága pedig 200 mikron körül mozog, hogy minél nagyobb hatékonysággal óvja az autó gyári fényezését. A kavicsfelverődés veszélyének különös mértékben kitett karosszériafelületeket tehát mindenképpen érdemes fóliával bevonatni, ezek közül is kiemelt figyelmet fordítva a gépháztető első harmadára, illetve az első lökhárítóra. A fényezésvédő fólia remek védelmet nyújthat még a gépjármű küszöbein, tetőoszlopain és persze a sárvédőin is, de nem jön rosszul a hátsó lökhárítón sem, ahogy a kilincsfészkeknél is hasznát vehetjük.

Mennyibe kerülhet a fényezésvédő fólia telepítése?

Erre a kérdésre nehéz pontosan válaszolni. Nemcsak az anyag árkategóriája rendkívül változó, hanem a fényezésvédő fólia telepítésének munkadíja is, mely minden esetben autónk típusának, szerelhetőségének és állapotának függvénye. A munkadíj és a munkaidő továbbá attól is nagymértékben függ, hogy hány fős csapat végzi egyszerre a fóliázást, ám nem árt tudnunk ehhez, hogy egy két-három főből álló csapatnak is minimum két munkanapot vesz igénybe a fényezésvédő fólia telepítése.

Hogyan és milyen eszközök segítségével tartható tisztán a fényezésvédő fólia?

A fényezésvédő fólia tisztán tartása egyszerű és könnyen kivitelezhető, a folyamat pedig nem igényel semmilyen különleges eszközt, csupán azokat, amelyekre egy hagyományos formában történő autómosásnál is szükségünk lenne. Tehát a fényezésvédő fólia megtisztításához kefe, víz és némi sampon kellhet, arra azonban különösen ügyelni kell, hogy a fényezésvédő fólia széleinél, a ragasztások miatt kerüljük a nagyobb nyomású vízzel való tisztítást. Amennyiben nem szeretnénk mi magunk bajlódni a fényezésvédő fólia megtisztításával, autómosóba is vihetjük a járművet, annak működése ugyanis semmilyen veszélyt nem jelent a fényezésvédő fólia állapotára nézve.