Nézze meg munkáinkat a Facebookon is! palofolia

 

A fényezésvédő fólia – a nevéhez híven – hosszú időn keresztül megóvja autónk gyári fényezését a kőfelverődések és egyéb problémák okozta rongálódásoktól. Összeszedtük, nekünk mit kell tennünk az ő védelmében.

Mire ügyeljünk a fényezésvédő fólia telepítését követően?

A fényezésvédő fólia telepítése után fontos betartanunk bizonyos szabályokat a céljainknak tökéletesen megfelelő végeredmény elérése érdekében. Az elsődleges szabály, hogy a fólia telepítését követően legalább 48 óráig lehetőleg ne érjünk hozzá semmilyen módon sem a karosszériához, és ne is mossuk le, mert a fényezésvédő fólia csak ezen a módon tud megfelelően kiszáradni és rásimulni az autó felületére. A legideálisabb eset az, ha a fényezvédő fólia telepítése után egy-két napig nem is vezetjük autónkat, hiszen kizárólag ez garantálja a valóban érintésmentes felületet.

Mi a teendő, ha karcolásokat fedezünk fel a fényezésvédő fólia felületén?

Nem kell aggódnunk, ha apróbb karcolásokat fedezünk fel a fényezésvédő fólia felületén, az ugyanis öngyógyító tulajdonsággal rendelkezik. Az egyetlen teendőnk ilyenkor az, hogy valamilyen szobahőmérsékletű helyiségben állítsuk le autónkat, ahol aztán a hőmérséklet hatására a fólia rövid időn belül szépen kisimul, és visszanyeri eredeti, tükörsima állapotát.

A fényezésvédő fólia biztonságos takarítása

A fényezésvédő fólia takarítása alapvetően egy egyszerű és időhatékony folyamat, ugyanis felületén viszonylag nehezen tapadnak meg a szennyeződések, így szappanos vagy autómosó samponos vízzel lemoshatjuk otthon magunk is, de minden gond nélkül vihetjük autómosóba is, mert ez sem fog kárt tenni a fényezésvédő fólia állapotában. De bármilyen egyszerűen is takarítható a fólia, bizonyos szabályokat azért így is be kell tartanunk, mert ha nem vagyunk elég figyelmesek és óvatosak, kárt tehetünk az autónkra került borításban. Ilyen szabály például az, hogy az élekhez közel soha nem szabad magasnyomású mosót alkalmaznunk, illetve hogy a beágyazódott szennyeződéseket izopropil-alkohol alkalmazásával távolítsuk el.

Milyen szerekkel és eszközökkel érdemes intézni a fényezésvédő fólia takarítását?

A fényezésvédő fólia takarítását kizárólag minőségi szerekkel és eszközökkel érdemes végezni, hogy minél hosszabb ideig megőrizhesse kifogástalan állapotát. Az olcsóbb, rosszabb minőségű vegyszerek akár károsíthatják is a fóliát, sőt, akár a bevonatát is kifakíthatják. Ha nem elégszünk meg a szappanos vízzel történő tisztítással, mindenképpen minőségi autómosó sampont vásároljunk tehát, ha pedig rovareltávolító vegyszereket alkalmaznánk, csak a biztonságos hígítási előírások betartása mellett tegyük.