SeoOk palofoliazas.hu - A karosszériavédő fóliázás bemutatása

Nézze meg munkáinkat a Facebookon is! palofolia

 

A karosszériavédő fóliázás alkalmával autónk karosszériája kerül beborításra egy speciális, poliészter alapanyagú és öntapadó fóliaréteggel, ez pedig dekorációs célzattal, de a fényezés védelmének funkciójából is történhet.

Milyen a megfelelő karosszériavédő fóliázás?

A karosszériavédő fóliázás akkor jó, ha észre sem vesszük, hogy egy védőfólia került a kocsinkra, hiszen a szakszerű telepítés gyakorlatilag láthatatlan, leszámítva persze, ha a fóliázás dekorációs szándékkal történik. A nem dekorációs céllal telepített fóliát azért nehéz észrevenni, mert buborék-, por- és karcmentes, de a sérüléseknek és a sárgulásnak is ellenáll. A szakszerűen elvégzett karosszériavédő fóliázás után a fólia nyom nélkül távolítható el, ha arra kerülne a sor, előtte pedig hosszú élettartammal rendelkezik, ugyanis akár 5-10 éven keresztül is tökéletesen a helyén képes maradni.

Hogy néz ki a nem megfelelő karosszériavédő fóliázás?

A nem megfelelően elvégzett karosszériavédő fóliázás ellenben már messziről kiszúrható, hiszen szemmel látható ismertetőjegyei vannak. Ha például levegőbuborékokat fedezünk fel egy autóra felhelyezett védőfólia alatt, azonnal tudhatjuk, hogy szakszerűtlenül elvégzett karosszériavédő fóliázás történt, de akkor is erre gyanakodhatunk, ha vágásokat, karcolásokat észlelünk a fólián, illetve ha azt tapasztaljuk, hogy a fólia alatt szennyeződésréteg jelenik meg. A rossz minőségű karosszériavédő fólia emellett hamar megsárgul, felülete túlzottan sérülékeny, valamint vékonyabb is, mint a jobb minőségű verzió, ezért védelme sem nevezhető mérvadónak.

A karosszériavédő fóliázás, mint védelem

A karosszériavédő fóliázás egyik nagy előnye, hogy átlagon felüli módon védi autónk fényezését az olyan felületi sérülésektől, amiket például a felverődő kavicsok, az útra kihajló ágak, vagy a parkolókban az autónkra nyitott kocsiajtók okoznak. Emellett a karosszériavédő fóliázás jótékony hatásának köszönhetően autómosás közben sem fog többé megsérülni autónk fényezése, illetve a madárürülékben található savas anyagok sem tehetnek benne többé kárt.

A karosszériavédő fóliázás és a tisztíthatóság

A karosszériavédő fóliázás során autónkra felkerülő fóliaréteg további pozitív tulajdonsága, hogy rendkívül egyszerűen, valamint időhatékonyan tisztítható. Mindez annak köszönhető, hogy az autófólia felső védőrétege víztaszító funkcióval rendelkezik, aminek következtében a különféle szennyeződések képtelenek tartósan megmaradni a fólia felületén vagy bekerülni alá.