Nézze meg munkáinkat a Facebookon is! palofolia

 

Az autófólia mellett rengeteg pozitív érv szól, hiszen több szempontból is előnyösebb, mint a fényezés. Felhelyezése nem gyerekjáték, ennek ellenére a szabályok pontos betartását igényli.

Jogilag mikor szabályos az autófólia?

Autófólia tekintetében még nem találunk jogszabályt, ez pedig azt jelenti, hogy bármilyen színű, árnyalatú, sötét vagy akár átlátszó fóliát is lehet telepíteni járművünkre. Viszont csakis akkor, ha az a fóliázás nem érinti az üvegfelületeket és a fényszórókat, azokra ugyanis szigorú szabályok vonatoznak, sőt. Utóbbi fóliázása még tilos is! Abban az esetben vagyunk csak kötelesek hivatalos úton eljárni, ha a járművünk eredeti színét szeretnénk másfajta színű autófóliával megváltoztatni. Ebben az esetben ugyanis a forgalmi egyik rovatában be kell jegyeztetnünk az autófóliázás tényét, valamint járművünk új árnyalatát is.

Az autófólia felhelyezésének folyamata

Műhelybe érkezéskor először állapotfelmérésre kerül sor, mely során megjelölik az esetleges hibákat és sérüléseket. Ezután következnek a karbantartási munkák a karosszérián, valamit a jármű tisztítása. A jármű előkészítése autófóliázás esetén úgy történik, hogy eltávolítanak bizonyos elemeket a járműről. Erre a szabályra azért van szükség, mert így biztosan nem fog a felhelyezett fólia alá bekerülni semmilyen kosz, illetőleg így az autófólia szebben fog tudni fennmaradni az autón.

Az autófólia felhelyezésének utolsó lépése

A fenti folyamatok elvégzése után a szakemberek rászabják a fóliát az autóra, majd megfelelően elhelyezik. Ez úgy történik meg, hogy a hordozóanyagot óvatos mozdulatokkal rásimítják a járműre egy speciálisan erre a célra kialakított szerszámmal. Ha ez megvan, a fennmaradó részeket eltávolítják, majd ott, ahol az autó ívei jobban domborodnak vagy homorodnak, hőlégfújó segítségével simítják el a fóliát. És így lesz teljes az autófólia!

Mi történik az autófólia felhelyezése után?

Ha elkészült az autófólia járművünkre, az ügyfél már jöhet is a magas védelemmel ellátott, szinte teljesen felújított autójáért. A fóliázás általában 1 teljes napot vesz igénybe, ám ez természetesen jármű típus függő is. Nagyon fontos információ minden olyan autótulajdonosnak, aki autófóliázás mellett dönt, hogy miután megtörtént a procedúra, az autóját 48 óráig tilos lemosnia bármivel is. Erre azért van szükség, hogy a frissen feltett fólia biztosan megszáradjon, és autónkra tapadjon azért, hogy utána még sokáig élvezhessük a védelmet és a szépséget, melyet ezek a fóliák képesek nyújtani.