Nézze meg munkáinkat a Facebookon is! palofolia

 

Nem csak „különcködésre”, de az autónk védelmére is előnyös, ha az autófólia megoldást választjuk. De miért is? Cikkünkben összeszedtük.

Autófólia, az autók divatbemutatója

Úton-útfélen találkozhatunk elrugaszkodottabbnál elrugaszkodottabb autókkal, melyek feltűnő színekben, akár metál borítással vagy egyedi mintákkal vannak ellátva. Ilyenkor hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy „biztos drága egyedi fényezés van rajta”, pedig olcsóbb megoldással is egyedi járművet varázsolhatunk járművünkre akkor, ha autófólia mellett tesszük le a voksunkat. Bármilyen autóra rakható ugyanis autófólia, melytől autónk nem csak egyedi lesz, de úgy is fog kinézni, mintha most hoztuk volna ki frissen a márkaboltból!

Az autófólia előnyei

Nem csak egyedisége és költséghatékonysága teszi rendkívül szerehetővé az autófólia opcióját, de „autóbarát” tulajdonsága is. Ezalatt azt kell érteni, hogy lehet bármilyen tarka-barka színű a fóliánk, az nemcsak nyom nélkül lesz eltávolítható, de a fólia alatti fényezés egyáltalán nem fog összekarcolódni, sőt, nem is fog bemattulni. A sérülésekre azonban természetesen, mint minden, ezek a fóliák is érzékenyek, épp ezért nem szabad összekeverni őket a karosszériavédő fóliázás folyamatával. Ennek ellenére, aki autófólia mellett teszi le a voksát, sérülések terén még így is jobban jár, hiszen nagyon nem mindegy, hogy autónk természetes felülete karcolódik össze, avagy a ráinstallált fólia!

A költséghatékony autófólia

A fenti példából az is következik, hogy autófólia mellett dönteni nem csak a dizájn és egyediség miatt okos döntés, de védelem miatt is. Hiszen egy „mezei” autófólia jóval olcsóbb megoldás, mint egy új fényezés, mely vagy egy esetleges sérülést követően lesz esedékes, vagy akkor, ha autónknak csak úgy simán új külsőt szeretnénk kölcsönözni. Fóliázást követően pedig, ha esetleg felületi sérülés éri autónkat, elég csak a már fent lévő autófóliát eltávolítani, és feltetetni egy újat, mely azért valljuk be, autósérülések tekintetében igazán nem számít nagy összegű beruházásnak.

Új autó az autófólia segítségével

Akiknek nincs lehetősége teljesen új autót vásárolni, azok nagyon jól tudják, hogy a használtautó piacon nagyon nehéz nemhogy olyan autót találni, mely meglehetősen jó állapotban van, de olyat meg közel lehetetlen, mely nem csak állapotában, de még színében is tökéletesen illeszkedik az ízlésünkhöz. Használtautó vásárlás során sajnos az egyéni ízlések és az igények lényegesen háttérbe szoktak szorulni, ezen viszont könnyedén segít az autófólia! Autófóliázás után ugyanis nem kell együtt élnünk azzal az autószínnel, mely a tetszésünket használtautó vásárlás során nem nyerte el, hiszen amellett, hogy személyre szabhatjuk járművünket, még olyan külsőt is kölcsönözhetünk neki, mellyel senki sem fogja elhinni, hogy nem új autó tulajdonosai lettünk!