Nézze meg munkáinkat a Facebookon is! palofolia

 

Az autófólia számos előnnyel rendelkezik, ezek közül szedtük össze a legfőbbeket.

Mi az az autófólia?

Kétfajta autófólia különböztethető meg. Egyrészt fóliáztathatjuk az autónk üvegfelületeit, másrészt a karosszériáját. Előbbi esetében a kocsi üvegfelületei egy speciális, poliészter alapanyagból készülő, öntapadó fóliaréteggel kerülnek lefedésre, melynek célja általában vagy a vezetés kényelmének növelése, vagy az autó biztonságosabbá tétele. Utóbbinál a karosszéria kerül beborításra fóliával, ennek lényege pedig a fényezés védelme, de olyan is előfordulhat, hogy pusztán dekorációs célzattal kerül fel az autófólia a gépjármű karosszériájára.

Az autófólia révén kényelmesebben érezhetjük magunkat autónkban

Az autónk üvegfelületeire kerülő autófólia több előnyös tulajdonsággal bír, ezek közül is a legelemibb a sötétítés, valamint a kíváncsi tekintetek kizárása, amennyiben a nem átlátszó verziót választjuk. Habár már ezáltal a funkció által is jelentősen kényelmesebben érezhetjük magunkat az autónkban, a dolognak itt még nincs vége, hiszen számos egyéb okból kifolyólag is növelheti az autófólia a komfortérzetünket. Ilyen például az autófólia fényszűrő funkciója, mely által elkerülhetjük, hogy a nyári időszakban gumitappancsokkal rögzített árnyékolókkal kelljen védekeznünk az autónkba betűző napsütés ellen. Ezenkívül az autófólia a belső hőmérséklet túlzott megemelkedése ellen is biztos védelmet nyújt, aminek köszönhetően jóval kellemesebben érezhetjük magunkat vezetés közben.

Az autófólia révén elkerülhetjük a kocsifeltöréseket

Amennyiben biztonsági autófólia kerül fel autónk üvegfelületeire, nagyságrendekkel magasabb hatékonysággal lesz védve a gépjármű a feltörések ellen. Az autófólia ugyanis jelentősen nehezebbé teszi az autó üvegének betörését, ezáltal pedig nemcsak a betörésektől véd, hanem a balesetek esetén is nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat. Törés esetén az autófólia egyben tartja az üveget, így az üvegdaraboknak nincs esélye az arcunkba robbanni, vagy felsérteni a védelmünkre szolgáló légzsákot.

Az autófólia véd az erős UV-sugárzástól

A nyári időszakban nem a belső hőmérséklet túlzott megnövekedése jelenti az egyetlen problémát az autónk szempontjából, hanem az erős és nagymértékben káros hatású UV-sugárzással is meggyűlhet a bajunk. Szerencsére azonban az autó üvegfelületeire felkerülő autófólia ez ellen is remekül véd. Ezáltal ráadásul nemcsak az UV-sugárzás hatására jelentkező bőr- és szembetegségek ellen léphetünk fel, hanem az autó kárpitja sem fakul olyan mértékben, mintha az ablakain nem lenne autófólia.