Nézze meg munkáinkat a Facebookon is! palofolia

 

Cégünk XPEL fóliával dolgozik akkor, mikor karosszériavédő fóliázásról van szó. Ezen fóliából kettő nemcsak magas minőségű, de öngyógyuló fólia nevét méltán kapta meg. Hogy miért? Cikkünkben kiderül:

Az öngyógyuló fólia, amiben benne van az X

Ha karosszériavédő fóliázásról van szó, cégünk XPEL fóliákkal dolgozik, melynek két fajtájának nemcsak a neve hangzatos, de képessége is. az XPEL Ultimate és Ultimate Plus fóliákban ugyanis nem csak a nevükben van az X, hanem képességükben is, mely nem más, minthogy öngyógyulóak! Mindemellett ragyogó fényt kölcsönöznek minden autó karosszériájára, melyek nemcsak a fólia felhelyezését követően lesznek csodaszépek, hanem az öngyógyuló fólia miatt még hosszú-hosszú időn keresztül.

Az öngyógyuló fólia szuperképessége

Az XPEL Ultimate Plus fólia nemcsak szupererős védelmet nyújt a fényezésnek és a karosszériaelemeknek, de öngyógyító tulajdonságának köszönhetően meg is őrzi azt. Ezen öngyógyuló fólia szupererejét nem más adja, mint a bevonata, mely elasztomer polimereket tartalmaz, és melyek idővel hő hatására gyógyulni kezdenek. Szuperereje ennek az öngyógyuló fóliának ekkor mutatkozik meg, ugyanis ennek köszönhetően szűnnek meg autónkon az ütésnyomok és egyéb karcolások anélkül, hogy az autó tulajdonosának bármilyen lépéseket kelljen tennie. A fólia meglehetősen minőségi, így nem kell aggódni se a sárgulás, se a repedés, se az elszíneződés, sőt, se az elhomályosodás miatt. Ha pedig ez még nem lenne elég, észrevehetően kevesebb kosz fog megtapadni járművén akkor, ha az öngyógyuló fólia előnyeit választja.

Teendők öngyógyuló fólia telepítés után

Öngyógyuló fólia választása esetén semmi negatívumot nem tudunk felhozni, ám azt fontos leszögezni, hogy szuperképesség ide vagy oda, erre a fóliára is vigyázni kell. Az öngyógyuló fólia meghálálja, ha a fólia felhelyezése után 7 napig nincs az autó lemosva, hiszen kell neki egy kis idő, hogy felhelyezés után megfelelően kiszáradjon, és elnyerje végleges formáját. Ha takarításról beszélünk, az öngyógyuló fólia meghálálja, ha a gépi kefés automata mosókat elkerüljük a jövőben autónkkal, és ha vigyázunk arra, hogy a magasnyomású mosó ne kerüljön a fólia szélei és az illesztések közelébe, hiszen ettől elválhat a fólia. Ha pedig otthon szeretné lemosni autóját, akkor ajánljuk a microszálas mosókesztyű használatát, extra kemény foltokhoz bogároldót vagy felni tisztítót, illetve felhívjuk a figyelmet arra, hogy kefe, frottír vagy papír törlőkendő használatát mindenképp kerülje!

Öngyógyuló fólia ápolása az autón

A fenti módszerek mellett erősen ajánlott minőségi tisztítószerbe fektetni, hiszen rossz minőségű autóápoló anyaggal az öngyógyuló fólia károsítva, vagy akár fakítva is lehet akkor, ha az autómosó folyadékunk vegyszereket tartalmaz. Nem szabad elfelejteni továbbá, hogy öngyógyuló fólia esetén nem szabad szárazra törölni a járművet, tehát figyelni kell arra, hogy a fólia még enyhén nedves legyen. A maximális teljesítmény eléréséért és a védelem legmagasabb fokáért megfontolandó a fólia tetejére kerámia bevonatot telepíttetni, és úgy bánni az öngyógyuló fóliával, mint a gyári festékkel. Tehát agresszív anyagokat, például rovar-és kátrányeltávolító vegyszereket csakis megfelelő hígításban szabad használni, ugyanis az öngyógyuló fólia élettartalmát lényegesen lerövidíti.