Nézze meg munkáinkat a Facebookon is! palofolia

 

Ha biztos védelmet szeretne autójára, akkor a PPF fólia erre az egyik legjobb választás. Miért? Cikkünkben bemutatjuk:

A PPF fólia történelme

A karosszériavédő fóliák legnagyobb problémája annak idején a tisztíthatóság volt, hiszen a legelső anyagok az 1990-es években pár hét alatt elsárgultak, mivel a hőstabilizált poliuretán anyag nem volt valami strapabíró erre a célra. A 2000-es években jelentek meg a hőstabilizált anyagok, melyeknek köszönhetően nem kis előrelépés történt az ilyen jellegű fóliák iparában, ám a fehér autókon még sajnos ezen anyagok is pár hónap elteltével sárgulásba kezdtek, illetőleg a szennyeződések beleégését nem akadályozták meg továbbra sem. Épp ezért volt nagy áttörés a 2010-ben megjelent clear coat bevonatolt karosszériavédő fólia, mely nem csak öngyógyító volt, de sárgulásmentes is. A ma ismert PPF fólia azonban lekörözi még ezt az innovációt is!

A PPF fólia működése

A ma legfejlettebb anyagok, az úgynevezett vízlepergető folyamattal rendelkező fóliák még tovább növelték a fent is említett clear coat fóliák előnyeit. A bevonathoz ugyanis nano részecskéket adtak, mely folyamattal elérték, hogy a felületen ne tudjanak megülni a szennyeződések: ez a technika nem mellesleg hasonló ahhoz, mint amit kerámia bevonatok esetében alkalmaznak. Az eredmény pedig nem lett így más, mint egy fényezésnél is jobban tisztán tartható felület, ami az újszerű látvány mellett még nagyfokú védelmet is képes nyújtani!

A PPF fólia tisztítása

Mint ahogy fent is említettük, ez a fajta karosszériavédő fólia nem másnak köszönheti a varázserejét, mint a nano molekuláknak, melyeknek köszönhetően vízlepergető, így PPF fólia után jóval könnyebb lesz tisztítani a járművünket, mint azelőtt. Ennek köszönhetően a PPF fólia ugyanis nem csak biztos védelmet ad az autóknak, de felhelyezésük után a tisztítással sem kell bajlódni annyit, mint annak idején. Ezt a fajta hatást még egy jóval drágább fényezés után sem lehet elérni, így bátran kimondhatjuk, hogy a PPF fólia leköröz minden technológiai megoldás, mellyel eddig valaha találkoztunk.

A PPF fólia csodája

Ha egy kicsit szakmaibb mederbe szeretnénk terelni a dolgot azt mondanánk, hogy a PPF fólia nem másra, mint hőkezelt poliuretán alapanyagra készül, emellett pedig vízlepergető nanotechnológiás bevonattal is kezelt. Ezen bevonatnak köszönhető, hogy nem csak tisztíthatósága lesz jóval könnyebb az autóknak, de öngyógyítóvá is válnak, mely miatt a mikrokarcok, amik autónk felületét mattítanák, teljesen eltűnnek a fóliáról: így a tökéletes fény garantált lesz autóján, a nap 24 órájában. Ha tehát valóban láthatatlan védelmet szeretne, és közben szívesen kiélvezné a könnyű tisztíthatóság minden előnyét, akkor a választása mindenképpen PPF fólia legyen!