Nézze meg munkáinkat a Facebookon is! palofolia

 

Karosszéria védő fóliázás prémium, amerikai Xpel fóliákkal, melyekre a gyártó garanciát vállal.

Miért fontos a karosszéria védő fólia?

Bosszantó tud lenni, mikor önhibánkon kívül, parkolás közben autónk fényezését valami kár éri, hiszen tudjuk, hogy az autófényezés nem egy olcsó mulatság.

Sajnos az is elkerülhetetlen, hogy hosszú utak során ne érje valamilyen kavicsfelverődés a karosszériát. Akár még egy rosszindulatú kulcskarcolás áldozatai is lehetünk.

Ezen felül nem is gondolnánk, de még a helytelen autómosás, valamint a különböző vegyi anyagok, mint a kátrány, vagy a madárürülék és a bogármegmarás is okozhatnak tartós esztétikai kárt autónk karosszériáján.

A karosszéria védő fólia telepítése

Gyakori, hogy kifejezetten a motorháztető és a lökhárító az a rész, amire igénylik a karosszériavédő fóliázást, hiszen ezek a sérülések által leginkább veszélyeztetett területek, azonban az Xpel fóliákat méretre pontosan az autó egész felületére tudjuk telepíteni. Amennyiben csak bizonyos részletekre szeretne karosszéria védő fóliát telepíteni, nem kell aggódni az alatta lévő fényezés egyenetlen fakulása miatt sem, hiszen az Xpel fóliák átengedik az UV sugarakat is, így egyenletesen fakul a szín, ha fakul.

A karosszériavédő fólia változatai

3 típusú Xpel fóliával dolgozunk: XPEL ULTIMATE fólia és XPEL ULTIMATE PLUS fólia, amik ragyogó fényt kölcsönöznek a karosszériának, valamint az XPEL STEALTH fólia, ami egy extravagáns, matt hatást kölcsönöz.

Öngyógyuló karosszéria védő fólia

Az PPF karosszéria védő fólia hasznos tulajdonsága, hogy öngyógyuló, azaz hő hatására karcolások, sérülések rövid időn belül eltűnnek.

Garancia a karosszéria védő fóliákra

Az XPEL ULTIMATE fóliára 7 év garanciát vállal a gyártó, az XPEL ULTIMATE PLUS típusra, aminek az öngyógyuló képessége tovább lett fejlesztve, valamint esztétikailag minőségibb, 10 évet. Az XPEL STEALTH az XPEL ULTIMATE PLUS fóliának a matt változata, amire 10 év garanciát vállal a gyártó.

Vágóprogram karosszéria védő fóliázás során

A poliuretán karosszéria védő fóliákat semmi esetben sem a fényezésen vágjuk méretre, hanem a vágóprogram segítségével, ami precizitásának köszönhetően, nem hagy felesleges anyagot.

A karosszéria fóliázás ápolása

Ahhoz, hogy sokáig megőrizze esztétikáját, a következőket kell betartani:

  • A fólia telepítés után 48 órát kell várni a mosással, majd később is ügyelni kell arra, hogy a megfelelő anyagokkal végezzükk a mosást.
  • A bogarakat is szükséges eltávolítani időnként bogároldó és kátrányoldó anyaggal.
  • Mivel öngyógyulú tulajdonsággal rendelkezik, ezért hő hatására (szobahőmérséklet) kb. 20-30 perc elteltével eltűnnek az apró karcolások.
  • A beágyazódott szennyződéseket isopropyl alkohollal távolítsuk el. Később ezt, és más vegyi anyagokat is távolítsunk el a felületről!
  • Az élekhez közel ne használjunk magasnyomású tisztító eszközt.